Popust 5 % za prvu narudžbu na području Hrvatske!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 65 € na području Hrvatske!

  • selekcija najboljih rakija

    i destilerija na Balkanu

  • 100 % prirodne rakije

    bez umjetnih aroma i bojila

  • +100 osvojenih nagrada

    na izložbama i natjecanjima

Stara Pesma 18: Ekskluzivna šljivovica iz Bajine Bašte

Stara Pesma 18: Ekskluzivna šljivovica iz Bajine Bašte

Bajina Bašta, poznata po svojoj izuzetnoj prirodi, idealno je mjesto za uzgoj voća. Na brdima i obroncima planina Povlen i Tara voćnjaci uživaju umjereno kontinentalnu klimu s velikim dnevnim i noćnim temperaturnim razlikama. Ovi uvjeti pridonose razvoju bogatih i kompleksnih aroma u šljivama, koje se pažljivo beru ručno kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta.

S jačinom od 40 % alkohola i volumenom od 700 mililitara, Stara Pesma 18, vrhunac destilacijske umjetnosti obitelji Ilić, dobiva karakter kroz kupažu iz četiri hrastove bačve različite zapremine, stvarajući jedinstvenu kompleksnost okusa.


Boja rakije

Boja
Tamna nijansa jantara, slična starim konjacima i mahagoniju, ukazuje na dugogodišnje odležavanje u hrastovim bačvama.


Miris rakije

Miris
Miris ove šljivovice je slojevit i bogat, s notama toplog kolača od datulja, cimeta, tamnog meda, zelenog oraha, pčelinjeg voska i karamele. Višegodišnje odležavanje bez dodavanja nove rakije daje joj specifičan karakter koji podsjeća na karipske rumove.


Okus rakije

Okus
Stara Pesma 18 nepcu nudi intenzivan i dugotrajan okus. Ugodna trpkost prati savršeno balansirane kiseline, dok kumarinski spojevi iz hrasta donose note suhog sijena i cimeta. Složen okus uključuje vaniliju, suhe šljive, orahe i smokve, s dodirom četinara i hrasta. Finiš je suh i dugotrajan, ostavljajući čist okus šljive u praznoj čaši.


Stara Pesma 18 konzumira se kao digestiv, na idealnoj temperaturi od 16-18 °C. Njene složene arome i bogat okus čine je savršenim partnerom za dobru cigaru. Ova rakija postavlja nove standarde na rakijskoj sceni, otvarajući vrata novoj kategoriji vrhunskih šljivovica.


Uz svaki gutljaj otkrijte čaroliju koja se krije u bocama Stare Pesme 18 i uživajte u vrhunskoj šljivovici koja donosi najbolje od Srbije.